Transport Online - Marineschip redt migranten op zee

Marineschip redt migranten op zee

Marineschip redt migranten op zee
15-06-2016 11:01 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Het Nederlandse multipurposefregat Zr.Ms. Van Amstel heeft gistermiddag 193 migranten van een zinkend schip gehaald. De reddingsactie vond plaats op de Middellandse Zee tussen Egypte en het Italiaanse eiland Sicilië.

Het Nederlandse marinefregat, dat momenteel voor een grensbewakingsoperatie van Frontex vaart, gaf gistermiddag gehoor aan een noodoproep van het schip dat al zeven dagen onderweg was. De oude boot had bijna geen voorstuwing meer en lag zeer instabiel in het water.

Via de radio klonk duidelijk de paniek aan boord. Bij aankomst op de locatie heeft de bemanning van de Van Amstel de migranten met de RHIB van boord gehaald.

Onder de opvarenden bevonden zich 40 vrouwen, waarvan twee zwanger, en 16 kinderen. Alle migranten hebben aan boord medische verzorging, eten en drinken gekregen. De allerkleinsten kregen pluche knuffels die door het thuisfront van de Van Amstel waren ingezameld. De migranten worden vandaag of morgen in een Italiaanse haven afgezet.

Frontex is opgericht in 2004 voor versterking van de Europese grenscontroles. Daarvoor coördineert de organisatie gezamenlijke operaties op het land, op zee en in de lucht. Deze operaties bestaan naast de grenscontroles die de afzonderlijke landen uitvoeren.

De Koninklijke Marechaussee is de Nederlandse vertegenwoordiger van Frontex. Nederland draagt bij aan Frontex met marineschepen, kustwachtvliegtuigen en marechausseepersoneel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions