Clicky


Onderhoudswerkzaamheden A7 Tijnje - Beetsterzwaag

Onderhoudswerkzaamheden A7 Tijnje - Beetsterzwaag
15-06-2016 10:45 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

TIJNJE - Rijkswaterstaat voert van maandag 20 juni tot en met woensdag 20 juli onderhoudswerkzaamheden uit aan de A7 tussen Tijnje en Beetsterzwaag.

Over een lengte van ruim 6 kilometer wordt het asfalt vervangen door zeer open asfaltbeton (zoab). Hiermee maakt Rijkswaterstaat de rijksweg niet alleen veiliger, maar ook stiller.

Werkzaamheden en hinder

De werkzaamheden worden van 20 juni tot en met 20 juli uitgevoerd aan de A7 van Tijnje richting Beetsterzwaag. Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met afsluitingen en mogelijke verkeershinder.

Om de hinder te beperken, wordt zoveel mogelijk op rustige tijdstippen gewerkt. Overdag zijn twee rijstroken beschikbaar.

Tussen 18.00 uur ‘s avonds en 6.00 uur ‘s ochtends is slechts één rijstrook beschikbaar. Gedurende een aantal avonden en nachten zijn de op- en afritten Tijnje (nr. 27) en Beetsterzwaag (nr. 28) afgesloten voor het verkeer.

Borden langs de weg geven de specifieke data en omleidingsroutes aan.

Ter plaatse geldt voor het verkeer een verlaagde maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd en goed voorbereid op weg te gaan.