Clicky


Nieuwe doorvaarthoogte Drechtbrug Leimuiden

Nieuwe doorvaarthoogte Drechtbrug Leimuiden
15-06-2016 10:38 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

LEIMUIDEN - De Drechtbrug bij Leimuiden (N207) heeft vanaf begin juli 2016 een nieuwe doorvaarthoogte. Aannemerscombinatie Vobi/Mourik start dan met het plaatsen van de liggers voor de nieuwe Drechtbrug. Hierdoor wordt de doorvaarthoogte van de brug van 3,95 meter definitief verlaagd naar 3,15 meter.

De provincie Zuid-Holland is eind 2015 gestart met de vervanging van de Drechtbrug bij Leimuiden. De sloop en de bouw van de nieuwe brug worden gefaseerd uitgevoerd. Dat wil zeggen dat eerst de ene weghelft van de brug wordt gesloopt en vervangen, en vervolgens de andere helft. Het verkeer op de N207 kan op deze manier altijd over één helft van de brug in beide richtingen blijven doorrijden met een snelheid van 50 kilometer per uur.

Nachtafsluiting

Om de liggers op de nieuwe Drechtbrug te plaatsen, vindt er begin juli een nachtafsluiting plaats van de N207. De N207 is gestremd voor al het verkeer vanaf de rotonde Vriezenweg tot Leimuiden. Bestemmingsverkeer richting Leimuiden kan gebruik maken van de Vriezenweg en de Willem van der Veldenweg.

Vaarverkeer

De Drecht bij Leimuiden is tot begin september toegankelijk voor de scheepvaart. Het vaarverkeer moet echter rekening houden met een beperkte doorgang van circa 6 meter en vanaf juli 2016 met een doorvaarthoogte van 3,15 meter. In september start de aannemer met de sloop van het tweede brugdeel waardoor de vaarweg wederom gestremd is voor al het vaarverkeer.