Transport Online - Staking Zweedse piloten SAS ten einde

Staking Zweedse piloten SAS ten einde

Staking Zweedse piloten SAS ten einde
14-06-2016 19:53 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

STOCKHOLM - De pilotenstaking bij de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS is ten einde. SAS is er in geslaagd om tot een overeenkomst te komen met de Zweedse pilotenvakbond SPF, maakte de onderneming dinsdag bekend. Daarbij is afgesproken dat de piloten hun werk weer zullen hervatten.

De actie van de Zweedse vliegeniers van SAS leidde afgelopen dagen tot het uitvallen van circa duizend vluchten. Er werden ook enkele vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. De staking raakte in totaal zo'n 100.000 passagiers. De financiële gevolgen daarvan moeten volgens SAS nog in kaart worden gebracht.

SAS en SPF waren al sinds april met elkaar aan het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden. De gesprekken werden vrijdagavond afgebroken. Daarop had de vakbond haar vierhonderd leden opgeroepen het werk neer te leggen. De Deense en Noorse SAS-piloten voerden hun geplande vluchten wel uit.

Ook bij branchegenoot Air France werd de afgelopen dagen gestaakt door piloten. Bij de aankondiging van die actie was al aangegeven dat deze tot en met dinsdag zou zijn. De Franse zuster van KLM denkt daarom woensdag weer vrijwel volledig volgens schema te kunnen vliegen.

Ruim dertig in Amsterdam gestationeerde piloten van de Britse prijsvechter easyJet legden dinsdag eveneens een aantal uren het werk neer. Dat leidde niet tot uitval van vluchten, omdat easyJet piloten uit andere landen inschakelde om de diensten over te nemen. Vakbond VNV sprak schande van de stakingsbrekers en zint op nieuwe werkonderbrekingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions