Clicky


Hackers hebben het op VeKa Group gemunt

Hackers hebben het op VeKa Group gemunt
14-06-2016 11:00 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

WERKENDAM - Al enige tijd wordt de VeKa group en de familie Versluis zeer ernstig lastig gevallen door afpersers die een zogenaamde cyberaanval willen uitvoeren. Ze zouden het computersysteem gehackt hebben. Dat meldt Peter Versluis op Facebook.

"Ze dreigen onjuiste informatie over ons bedrijf te willen verspreiden, over mij als persoon en onze familie. Omdat we weigeren op hun eis in te gaan lopen de dreigementen op. De politie neemt de zaak zeer ernstig en heeft er een team met specialisten op gezet die een onderzoek zijn gestart."

"We weten inmiddels dat we niet als eerste bedrijf door deze partij benaderd zijn, en wellicht ook niet de laatste", aldus Versluis.

Ondanks dat het onderzoek lopende is, heeft het bedrijf en de familie ervoor gekozen om de afpersing wereldkundig te maken.

De VEKA Group vindt haar oorsprong in de familie Versluis die haar brood verdiende in de binnenvaart. Vader Piet bleef echter geen binnenvaartschipper, maar zag meer kansen in het verhandelen van binnenvaartschepen en richtte in 1988 VEKA op (Piet Versluis en Jan Kapel). Na twee jaar besloot compagnon Kapel iets anders te gaan doen en verliet het bedrijf. De naam bleef echter bestaan en het bedrijf groeide uit tot de VEKA Group van vandaag.

Een scheepswerf met een omvangrijke orderportefeuille plus zeven VEKA-gelieerde bedrijven en werven in Werkendam, Lemmer (scheepswerf Bijlsma) en Heusden (afbouwbedrijf Teamco). VEKA Scheepsbouw heeft zich gespecialiseerd in de bouw van diverse scheepstypen. De casco’s komen hoofdzakelijk van buitenlandse werven, waarna de afbouw in Nederland plaatsvindt.

Peter Versluis is met zijn Eurol Veka MAN Rally team, waar onder andere ookm Hans Stacey deel van uit maakt, al jarenlang actief in de Dakar Rally.