Klarenbeek Transport uit Druten failliet verklaard [UPDATE]

Klarenbeek Transport uit Druten failliet verklaard [UPDATE]
14-06-2016 09:59 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

DRUTEN - [Update 13:43 uur] Klarenbeek Transport uit Druten is op 31 mei failliet verklaard naar nu bekend is geworden. Eigenaar Jan Klarenbeek wilde het faillissement onder radar houden en veranderde vlak voor het faillissement op 25 mei 2016 de naam van het 77-jarig oude transportbedrijf in VNF BV. Een anagram van FNV.

Klarenbeek Transport moest zijn werknemers met terugwerkende kracht een looncorrectie betalen. Dat is het gevolg van een uitspraak van de kantonrechter in april van dit jaar in een rechtszaak die de FNV had aangespannen tegen het transportbedrijf uit Druten.

Met een verwijzing naar de economische crisis schaalde Klarenbeek Transport BV zijn chauffeurs per 1 januari 2013 met drie loontreden terug. Onder druk van de situatie gingen de chauffeurs destijds akkoord. De strafrechter oordeelde echter dat dit onrechtmatig was en Klarenbeek moest de looncorrectie over drie jaar terugbetalen aan de chauffeurs.

Klarenbeek vroeg vervolgens het faillissement aan dat op 31 mei 2016 werd uitgesproken.

Klarenbeek Transport is in 1939 opgericht door Bernard Klarenbeek. Met paard en wagen reed hij allerlei vrachten voor Van Gend en Loos door het Land van Maas en Waal. Zoon Jan nam het bedrijf over en vestigde zich aan de Veerstaat in het centrum van Druten. Inmiddels is kleinzoon John de derde generatie die het transportbedrijf leidt in Druten.

Bij het bedrijf werken volgens de laatste gegevens van de Kamer van Koophandel 14 werknemers.

Curator mr. van den Dungen was dinsdagochtend niet bereikbaar om verdere toelichting te geven op het faillissement.

Klarenbeek Transport Stroe niet failliet

Het management van Klarenbeek Transport uit Stroe wil benadrukken dat hun transportbedrijf niet failliet en ook geen enkele connectie met het failliete bedrijf uit Druten heeft.

"Wij draaien prima en hebben nergens last van maar wij worden platgebeld door bezorgde bezoekers van Transport Online!", laat Peter Groen van Klarenbeek Transport weten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden