Clicky

 
Transport Online - Aanhoudingen voor bekogeling bussen Almere

Aanhoudingen voor bekogeling bussen Almere

Aanhoudingen voor bekogeling bussen Almere
13-06-2016 17:06 | Criminaliteit | auteur ANP

ALMERE - De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met de bekogeling van stadsbussen in de Kruidenwijk in Almere. Dat is maandagmiddag na afloop van het overleg tussen de gemeente Almere, de politie en vervoerder Connexxion bekendgemaakt.

Volgens de politie gaat het om twee minderjarigen. Een van hen werd zaterdagavond aangehouden na een melding van overlast door een buschauffeur. De jongen heeft een proces-verbaal gekregen. Zondagavond werd een tweede Almeerder opgepakt, die deel uitmaakte van een groep van circa tien tot twintig stenengooiers. Omdat niet met zekerheid kan worden vastgesteld of de verdachte met een steen heeft gegooid en of daarbij iets is vernield, heeft de politie hem na een "stevig gesprek met zijn ouders" laten gaan.

Burgemeester Franc Weerwind kondigde een reeks maatregelen aan die een einde moeten maken aan het regelmatig bekogelen van drie busdiensten in de wijk. Zo wordt gestreefd naar meer mobiel cameratoezicht in en buiten de bussen. Verder worden losliggende stenen en bouwmaterialen in de buurt van de busroutes verwijderd. Daarnaast houdt de politie extra toezicht, net als stadstoezicht.

Ov-bedrijf Connexxion hervatte maandagmiddag rond 14.45 uur de busdiensten 6, 7 en 153 door de Almeerse wijk. Wel tekende het vervoersbedrijf aan dat het mogelijk blijft dat de diensten opnieuw worden gestaakt als de bussen op deze lijnen weer met stenen worden bekogeld.

"We hopen dat het rustig blijft en dat de maatregelen zullen werken'', aldus een woordvoerster van Connexxion eerder al.

Zondagavond besloot Connexxion de busdiensten te staken nadat voor de derde avond op rij bussen in die wijk met stenen waren bekogeld. Het opschorten van de diensten gebeurde volgens de woordvoerster vanwege de veiligheid van passagiers en medewerkers.

Vakorganisatie CNV Vakmensen noemt het "een bizar soort vandalisme met grote risico's voor chauffeur en passagiers''. De bond constateert dat rijdende bussen steeds vaker het mikpunt zijn van stenengooiende jongeren. Zo waren na eerdere gebeurtenissen in Zaandam en Heemskerk afgelopen weekeinde ook bussen in Haarlem en Utrecht doelwit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions