Clicky

 
Transport Online - Connexxion hervat diensten Kruidenwijk Almere

Connexxion hervat diensten Kruidenwijk Almere

Connexxion hervat diensten Kruidenwijk Almere
13-06-2016 15:56 | Algemeen | auteur ANP

ALMERE - Ov-bedrijf Connexxion hervat met onmiddellijke ingang de busdiensten 6, 7 en 153 door de Kruidenwijk in Almere. Wel is het mogelijk dat de diensten opnieuw worden gestaakt als de bussen op deze lijnen weer met stenen worden bekogeld.

"We hopen dat het rustig blijft en dat de maatregelen die de gemeente maandag afkondigt, zullen werken'', aldus een woordvoerster van Connexxion.

De gemeente Almere, het vervoersbedrijf en de politie voeren maandag overleg. Later op de middag geeft de gemeente uitleg over de maatregelen.

Zondagavond besloot Connexxion de busdiensten te staken nadat voor de derde avond op rij bussen in die wijk met stenen waren bekogeld. Het opschorten van de diensten gebeurde volgens de woordvoerster vanwege de veiligheid van passagiers en medewerkers. Het zou volgens Connexxion gaan om een groep van dertig tot veertig jongeren die stenen gooien.

Vakorganisatie CNV Vakmensen noemt dat "een bizar soort vandalisme met grote risico's voor chauffeur en passagiers''. De bond constateert dat rijdende bussen steeds vaker het mikpunt zijn van stenengooiende jongeren. Zo waren na eerdere gebeurtenissen in Zaandam en Heemskerk afgelopen weekeinde ook bussen in Haarlem en Utrecht doelwit.

Sanne van der Meulen, bestuurder openbaar vervoer bij CNV Vakmensen, pleit voor meer samenwerking tussen vervoerder, gemeente en politie. "In risicowijken moet meer toezicht komen en alle voorvallen moeten grondig in kaart worden gebracht.'' Zij zegt er begrip voor te hebben wanneer chauffeurs bij herhaling hun bus uit protest aan de kant zetten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats