Clicky


Verstappen vakkundig vierde in GP Canada

Verstappen vakkundig vierde in GP Canada
12-06-2016 21:46 | Sport | auteur ANP

MONTRÉAL (ANP) - Max Verstappen heeft opnieuw een topresultaat behaald in de Formule 1. De achttienjarige Limburger reed in de Grand Prix van Canada naar de vierde plaats. De coureur van Red Bull sloeg in de laatste ronden van de race in Montréal op knappe wijze een aanval van de Duitse kampioenschapsleider Nico Rosberg van Mercedes af.

Lewis Hamilton van Mercedes won de race. Het was de vijfde zege van de Brit op Circuit Gilles Villeneuve in Montréal en de 45e grandprixzege in zijn carrière. Hij slaagde erin de race met één pitstop tot een goed einde te brengen. Bijna vijftig ronden reed hij op dezelfde banden.

De Duitser Sebastian Vettel van Ferrari, die een superstart maakte en met een inhaalactie buitenom bij Hamilton en Rosberg de koppositie pakte, moest echter twee keer van banden wisselen. Hij joeg na die tweede pitstop tevergeefs op Hamilton en werd tweede. De Fin Valtteri Bottas van Williams werd derde.

Vlekkeloze race

Verstappen leverde een vlekkeloze race af in Montréal. Hij werkte zich na de start kundig op van de vijfde naar de derde plaats op en hij kon deze positie lang vasthouden, maar in het laatste deel van de race moest hij toch Bottas voor zich laten. De Fin koos ook met succes voor één pitstop, terwijl Verstappen twee keer van banden veranderde.

De slotronden waren een lust voor het oog. Rosberg had meer snelheid en daarmee de kans op de rechte stukken Verstappen in te halen, maar de Nederlandse sensatie, die een maand geleden de Grand Prix van Spanje won, week niet voor de Duitser en hield hem vakkundig af. In de laatste ronde nam Rosberg zo veel risico dat hij met zijn bolide van de baan raakte.

12 punten

Verstappen troefde ook weer zijn teamgenoot Daniel Ricciardo af. De Australiër werd zevende. De vierde plaats is zijn op één na beste resultaat van dit jaar. Hij verdiende er 12 punten mee en in de WK-stand handhaafde de Limburger zich op de zesde plaats met nu 50 punten.

Hamilton liep flink in op Rosberg, die ondanks zijn uitglijder in de slotronde nog als vijfde finishte. De winnaar van de eerste vier races van dit jaar leidt met 116 punten, maar Hamilton, die in de laatste twee GP's zegevierde, heeft er 107 en staat er nog maar negen achter.