Clicky


Buschauffeur bedreigd en bespuugd

Buschauffeur bedreigd en bespuugd
12-06-2016 15:01 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

MILLINGEN AAN DE RIJN - Zaterdagavond heeft de politie een 33-jarige man en een 29-jarige vrouw uit Millingen aan de Rijn aangehouden op verdenking van het bedreigen en bespugen van een buschauffeur.

Het voorval vond rond 21.00 uur plaats in Millingen aan de Rijn. Hier wilden de twee, met een kind, uitstappen. Naar aanleiding van een foutmelding van het apparaat waarmee reizigers hun OV-chipkaart dienen te scannen hield de chauffeur de deuren dicht en riep het stel naar voren. Hij wilde hen de gelegenheid geven alsnog te betalen maar er ontstond een woordenwisseling en al gauw stelden de twee zich heel agressief op. De chauffeur opende zijn deuren om de situatie niet verder te laten escaleren maar het stel bleef bij de bus staan, deels in en net buiten de bus. De chauffeur kreeg bedreigingen naar zijn hoofd geslingerd en werd ook door beide verdachten bespuugd.

Ondertussen had de chauffeur zijn noodknop ingedrukt en kwam de politie ter plaatse. Toen de agenten arriveerden waren de verdachten net vertrokken. De politie stelde een onderzoek in en heeft mede dankzij getuigenverklaringen het stel even later thuis aangehouden. Het kind is ondergebracht bij kennissen.

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op.