Clicky


Verstappen vijfde, Hamilton op pole in Montreal

Verstappen vijfde, Hamilton op pole in Montreal
11-06-2016 23:55 | Sport | auteur ANP

MONTREAL - Max Verstappen begint zondag op de vijfde startplek aan de Grote Prijs van Canada. Drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton start op pole in Montreal, vlak voor zijn ploeggenoot Nico Rosberg van Mercedes.

Hamilton reed zijn snelste rondje in 1.12,812. Hij start voor de vijfde keer op pole op Circuit Gilles Villeneuve, waar hij al vier keer won. Verstappen had lang de derde tijd op het scorebord (1.13,414) staan, maar moest in de slotfase van de kwalificatie nog de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) en zijn Australische ploeggenoot Daniel Ricciardo van Red Bull voor laten gaan.

Verstappen was in alle drie trainingen in Montreal nog sneller dan Ricciardo. De verrassende Nederlandse winnaar van de Grand Prix van Spanje op het Circuit de Barcelona-Catalunya rijdt dit weekeinde met een verbeterde motor van Renault. "De afstelling is heel anders, dus dat is even wennen'', zei hij voor de camera van Ziggo Sport. "Ik ben niet helemaal tevreden, maar het belangrijkste was om uit de muur te blijven en er bij te zitten. Dat is gelukt. Er zitten er vier voor me en de bedoeling is dat ik wat mensen ga inhalen. Het gaat misschien ook nog regenen tijdens de race en dat is alleen maar mooi voor mij.''