Clicky


Verstappen vierde in eerste training Canada

Verstappen vierde in eerste training Canada
10-06-2016 19:08 | Sport | auteur ANP

MONTREAL - Max Verstappen heeft vrijdag ook tijdens de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Canada de vierde tijd neergezet. Het snelste rondje van de achttienjarige Nederlandse coureur ging in 1.15,156. Verstappen was bijna vier tienden sneller dan eerder op de dag, toen hij 1.15,553 klokte tijdens de eerste training.

De winnaar van de Grote Prijs van Spanje troefde in beide trainingen zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo af, al was het verschil in de tweede sessie miniem. Verstappen heeft op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal voor het eerst de beschikking over de verbeterde Renault-motor waar Ricciardo twee weken eerder in Monaco al mee reed. Hij stond in het begin van de tweede training een tijdje aan kop van het klassement, maar moest het uiteindelijk toch afleggen tegen de snelle Mercedessen en de Ferrari van Sebastian Vettel.

Lewis Hamilton was in beide trainingen de snelste. De Britse wereldkampioen van Mercedes zette met 1.14,212 de beste tijd neer, gevolgd door de Duitse Ferrari-coureur Vettel (1.14,469) en diens landgenoot Nico Rosberg (1.14,738).

Verstappen kreeg na de eerste sessie een reprimande van de wedstrijdleiding, omdat hij Valtteri Bottas had gehinderd. De Nederlander nam vlak voor de chicane richting het rechte stuk even gas terug, om een gat te laten vallen zodat hij vrij baan had voor een snelle ronde. Hij hinderde daarbij echter Bottas, die achter hem in de Williams juist op volle snelheid was. Als straf kreeg Verstappen een reprimande, zijn eerste van dit seizoen. Bij drie reprimandes moet een coureur tien plekken achteruit in de startopstelling.