Transport Online - Nepagent maakt vrachtwagenchauffeur duizenden euro's afhandig

Nepagent maakt vrachtwagenchauffeur duizenden euro's afhandig

Nepagent maakt vrachtwagenchauffeur duizenden euro's afhandig
10-06-2016 17:11 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

VIERDEN(D) - Een tot nu toe onbekende man heeft vrijdagochtend een vrachtwagenchauffeur enkele duizenden euro's afhandig gemaakt nadat hij zich voordeed als politieagent.

Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur stond vrijdagochtend rond 08:40 uur op de parkeerplaats Wolfskull langs de Duitse A52(richting Düsseldorf). De man maakte er even pauze toen er een donkerkleurige Audi met drie personen erin stopte. Eén man stapte uit en vroeg de man om zijn ID-kaart en beweerde een politieagent van de Verkeerspolitie te zijn. Als gevolg van een drugscontrole vroeg de man zich te identificeren en zijn portemonnee te overhandigen.

Voordat de chauffeur zijn portemonnee overhandigde haalde hij er enkele duizenden euro's uit. De 'politieagent' vroeg om het geld om het te controleren op echtheid. Hij liep ermee naar de donkere Audi en verdween.

De nepagent wordt beschreven als een man tussen de 35 en 40 jaar oud, gedrongen, kaal en met een getinte huidskleur. Hij was gekleed in donkere kleding.

Een getuige meldde zich even later bij de politie met het kenteken van het voertuig. Het voertuig bleek, na controle door de politie, afgelopen dinsdag tussen 07:00 uur en 16:00 uur te zijn gestolen in Oer-Erkenschwick.

De politie is dringend op zoek naar getuigen van deze diefstal. Heeft iemand de gebeurtenissen op de parkeerplaats gezien? Zijn er getuigen die de donkere Audi hebben gezien? Heeft u informatie? Dan kunt u bellen met de Duitse politie via nummer +49 (0)2162 377-0

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen