Clicky

 Van Leeuwen Container Service koerst af op standaardlengte wissellaadbak

Van Leeuwen Container Service koerst af op standaardlengte wissellaadbak
10-06-2016 16:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

OOSTERHOUT - Van Leeuwen Containerservice bv in Oosterhout (VLCS) heeft vijftig nieuwe WECON wissellaadbakken gekocht, en er nog eens vijftig besteld bij WECON-importeur Wemacon bv in Nijverdal.

Het gaat om bakken volgens de zogenoemde BDF-standaard met een binnenlengte van 782 cm, voorzien van schuifzeilen, stalen achterdeuren met verzinkt hang- en sluitwerk, stalen kopschot, verzinkt onderstel en poten. De wissellaadbakken hebben een TÜV certificaat voor ladingzekering. Dankzij een bodemframe van slechts 15 cm dikte bedraagt inwendige hoogtemaat 295 cm. Daardoor zijn ze geschikt voor bijvoorbeeld het transport van vaten die drie hoog gestapeld kunnen worden.

De geleverde WECON wissellaadbakken dienen gedeeltelijk ter vernieuwing en gedeeltelijk voor uitbreiding van het park van VLCS, dat ruim 1300 bakken bevat. Daarmee is het bedrijf een van de grootste Nederlandse transporteurs van wissellaadbakken.

"Onze eerste wissellaadbak kochten wij in 1962. Nu, ruim vijftig jaar later, is de wissellaadbak nog steeds een logistiek concept waar wij succesvol mee zijn", zegt Richard van Leeuwen, directeur van VLCS.

In diverse branches is de wissellaadbak veel gebruikt als vervoer- èn opslagmiddel. "De wissellaadbak is een mobiel magazijn, waarmee je de logistiek in grote vervoersstromen heel flexibel kunt maken. Voor onze klanten ontwikkelen wij een "dedicated" transportplan waarmee we de aan- en afvoerlogistiek optimaliseren waarbij we gebruik maken van de opslagcapaciteit van de wissellaadbak."

De nieuwe wissellaadbakken hebben een capaciteit van 14 pallets in de maat 100 x 120 cm. Bij een transport met motorwagen plus aanhangwagen kunnen 28 pallets worden vervoerd, in een LZV-combinatie kan dit worden verhoogd tot 42 pallets.

De afmetingen van wissellaadbakken zijn door de jaren heen aan verandering onderhevig geweest. Van Leeuwen begon in de jaren-60 van de vorige eeuw met bakken van 720 cm inwendige lengte. In de jaren-80 kwam de zogenoemde Philips-bak in zwang, met een lengte van 820 cm inwendig.

In 1984 beschikte VLCS zelfs over bakken van 840 cm, die vervoerd konden worden met een motorwagen met kortgekoppelde aanhangwagen. De motorwagens hadden dan wel een korte cabine met topsleeper. Toen de Europese Unie de maximale laadlengte beperkte tot 15,65 meter, raakten de grote bakken uit de mode.

Het maximaal haalbare aantal industriepallets in een motorwagen-aanhangwagencombinatie met wissellaadbakken is nu 30 stuks, dit is bij inzet van een bak van 740 en een van 820 cm. Omdat het gebruik van verschillende bakken binnen een logistiek systeem onhandig is, schakelt Van Leeuwen echter over op de standaardlengte van 782 cm zodat ze universeel en uitwisselbaar zijn. Bij de aanschaf van nieuwe bakken geeft Van Leeuwen de voorkeur aan WECON en de service van Wemacon bv waarover het Brabantse transportbedrijf zeer te spreken is.

Foto's

  • Martens en Van Oord
  • Martens en Van Oord
  • Martens en Van Oord
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats