Van Leeuwen Container Service koerst af op standaardlengte wissellaadbak

Van Leeuwen Container Service koerst af op standaardlengte wissellaadbak

OOSTERHOUT - Van Leeuwen Containerservice bv in Oosterhout (VLCS) heeft vijftig nieuwe WECON wissellaadbakken gekocht, en er nog eens vijftig besteld bij WECON-importeur Wemacon bv in Nijverdal.

Het gaat om bakken volgens de zogenoemde BDF-standaard met een binnenlengte van 782 cm, voorzien van schuifzeilen, stalen achterdeuren met verzinkt hang- en sluitwerk, stalen kopschot, verzinkt onderstel en poten. De wissellaadbakken hebben een TÜV certificaat voor ladingzekering. Dankzij een bodemframe van slechts 15 cm dikte bedraagt inwendige hoogtemaat 295 cm. Daardoor zijn ze geschikt voor bijvoorbeeld het transport van vaten die drie hoog gestapeld kunnen worden.

De geleverde WECON wissellaadbakken dienen gedeeltelijk ter vernieuwing en gedeeltelijk voor uitbreiding van het park van VLCS, dat ruim 1300 bakken bevat. Daarmee is het bedrijf een van de grootste Nederlandse transporteurs van wissellaadbakken.

"Onze eerste wissellaadbak kochten wij in 1962. Nu, ruim vijftig jaar later, is de wissellaadbak nog steeds een logistiek concept waar wij succesvol mee zijn", zegt Richard van Leeuwen, directeur van VLCS.

In diverse branches is de wissellaadbak veel gebruikt als vervoer- èn opslagmiddel. "De wissellaadbak is een mobiel magazijn, waarmee je de logistiek in grote vervoersstromen heel flexibel kunt maken. Voor onze klanten ontwikkelen wij een "dedicated" transportplan waarmee we de aan- en afvoerlogistiek optimaliseren waarbij we gebruik maken van de opslagcapaciteit van de wissellaadbak."

De nieuwe wissellaadbakken hebben een capaciteit van 14 pallets in de maat 100 x 120 cm. Bij een transport met motorwagen plus aanhangwagen kunnen 28 pallets worden vervoerd, in een LZV-combinatie kan dit worden verhoogd tot 42 pallets.

De afmetingen van wissellaadbakken zijn door de jaren heen aan verandering onderhevig geweest. Van Leeuwen begon in de jaren-60 van de vorige eeuw met bakken van 720 cm inwendige lengte. In de jaren-80 kwam de zogenoemde Philips-bak in zwang, met een lengte van 820 cm inwendig.

In 1984 beschikte VLCS zelfs over bakken van 840 cm, die vervoerd konden worden met een motorwagen met kortgekoppelde aanhangwagen. De motorwagens hadden dan wel een korte cabine met topsleeper. Toen de Europese Unie de maximale laadlengte beperkte tot 15,65 meter, raakten de grote bakken uit de mode.

Het maximaal haalbare aantal industriepallets in een motorwagen-aanhangwagencombinatie met wissellaadbakken is nu 30 stuks, dit is bij inzet van een bak van 740 en een van 820 cm. Omdat het gebruik van verschillende bakken binnen een logistiek systeem onhandig is, schakelt Van Leeuwen echter over op de standaardlengte van 782 cm zodat ze universeel en uitwisselbaar zijn. Bij de aanschaf van nieuwe bakken geeft Van Leeuwen de voorkeur aan WECON en de service van Wemacon bv waarover het Brabantse transportbedrijf zeer te spreken is.


Voorruit rijdende auto in Oosterhout vernield

missing-image OOSTERHOUT - Een vrouw heeft donderdagavond de schrik van haar leven gekregen toen ze in haar auto over de Bovensteweg in Oosterhout reed. De vrouw zag dat iemand langs de kant van de weg iets gooide. Ze hoorde een klap en...

Verdachte opgepakt voor 26 keer tanken zonder te betalen

missing-image OOSTERHOUT - De politie heeft woensdagavond een 36-jarige man uit Oosterhout aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt 26 keer getankt te hebben zonder te betalen. Agenten reden die avond rond 21.00 uur over de Hillenweg....

Autotransporter rijdt tegen lantaarnpaal in Oosterhout [update+foto's]

missing-image OOSTERHOUT - Op de kruising van de Europaweg met de Beneluxweg in Oosterhout is zaterdagmiddag een autotransporter uit de bocht gevlogen en tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. Voor zover bekend is de, volgens lokale medi...

Chauffeur mogelijk onwel naast de A59 terechtgekomen [+foto]

missing-image OOSTERHOUT - Een vrachtwagenchauffeur is maandagmiddag waarschijnlijk onwel geworden of in slaap gevallen achter zijn stuur. Hierdoor is hij naast de A59 terechtgekomen. Daarbij heeft hij een stroomkast en een mast geraakt. Een...

Hennepkwekerij ontdekt in meerdere vrachtwagentrailers in Oosterhout [+foto]

missing-image OOSTERHOUT - De politie is zaterdagavond gestuit op een grote hennepkwekerij aan de Nijverheidsweg in Oosterhout. De hennepkwekerij zat verdeeld verschillende vrachtwagentrailers die op het terrein stonden. Het pand aan ...

Transportrisico

Rijverboden

maandag 18 december t/m zondag 24 december:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!

Meer rijverboden
Nieuwsbrief

 

 
 

Elke werkdag het laatste nieuws in uw postvak

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

Tip de redactie
Tip de redactie!


Fotoalbum

Nieuwste foto's

Hans van de Burgh
Hans van de Burgh
Schopman
Verheul Transport
Driessen
Wigcher
» meer foto's!

Zelf foto insturen!