Clicky


Masterplan Panamakanaal krijgt vervolg

Masterplan Panamakanaal krijgt vervolg
10-06-2016 13:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Het Autoridad del Canal de Panama (ACP) heeft eind mei het Masterplan voor de westelijke oever van het Panamakanaal gepresenteerd tijdens de bijeenkomst ‘Panama Invest’ in Rotterdam. Het Masterplan geeft invulling aan een gebied van 1200 hectare. In het plan zijn onder meer een stuwmeer en een solarfield voorzien.

Het Panamakanaal wordt de komende jaren verbreed, uitgediept en geschikt gemaakt voor de grootste containerschepen ter wereld. De ACP houdt zich bezig met de exploitatie, het onderhoud en de modernisering van het kanaal. De ACP ziet de westelijke oever van het kanaal als een belangrijke ontwikkellocatie om zo de strategische positie van het kanaal te versterken. Ruim twintig adviseurs van Antea Group, Stiga en CroonenBuro5 bogen zich over planologie, infrastructuur, ruimtelijke ontwikkeling en milieu. Hiermee kreeg het Masterplan z’n Dutch Approach.

Richard Smallegange (Antea Group): "In de uitvraag refereerde ACP al aan de Rotterdamse haven als voorbeeld. Zeker bij onderwerpen als infrastructuur, scheepsafhandeling en de mate van organisatie hebben we best practices uit de Rotterdamse haven vertaald naar de situatie in Panama."

Het masterplan bestaat uit vijf deelgebieden met onder meer een havengebied, terminals voor op- en overslag, commerciële zones en bijpassende infrastructuur.