Clicky


Bernie Sanders bij Barack Obama

Bernie Sanders bij Barack Obama
09-06-2016 18:04 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De linkse presidentskandidaat Bernie Sanders is donderdag op bezoek gegaan bij de Amerikaanse president Barack Obama. Sanders blijft als kandidaat op campagne, ondanks dat het vrijwel zeker is dat de Democratische Partij Hillary Clinton benoemt tot presidentskandidaat.

Sanders zei donderdag Clinton op korte termijn te willen spreken over de volgende fase in de verkiezingsstrijd. Prioriteit is volgens Sanders de nederlaag van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. De Democraat Obama kan niet herkozen worden en verhuist in januari uit het Witte Huis. In november zijn er presidentsverkiezingen.

Sanders voert in de Amerikaanse hoofdstad ook campagne. Hij heeft de handdoek nog niet in de ring gegooid. In Washington zijn dinsdag de laatste voorverkiezingen voor de partij. De zelf benoemde socialist Sanders heeft naar schatting circa 43 procent van de in Democratische voorverkiezingen uitgebrachte stemmen gekregen. Zijn rivaal Clinton meer dan 55 procent. Prominente Democraten inclusief Obama hopen dat Sanders zich snel neerlegt bij zijn nederlaag en Clinton gaat steunen.

De partij kiest 25-28 juli op een congres in Philadelphia de presidentskandidaat.