Clicky


Contact kabinet met Parijs over Air France

Contact kabinet met Parijs over Air France
09-06-2016 16:01 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) hebben contact gehad met hun Franse collega's over de onrust bij Air France, de zustermaatschappij van KLM. Dat melden ingewijden aan het Binnenhof.

Berichten dat Dijsselbloem spoedoverleg wilde met zijn Franse ambtgenoot over de kwestie werden eerder op de dag nog ontkend. Officieel wordt er niet meer gemeld dan dat er over de kwestie op regeringsniveau contact is geweest met de Franse autoriteiten.

De piloten van Air France gaan dit weekeinde een paar dagen in staking. Dan begint ook net het EK voetbal in Frankrijk. Ze zijn onder meer boos over nieuwe kostenbesparingen. Het bestuur van de vliegmaatschappij wist niet tot overeenstemming te komen met de pilotenvakbond.

De Tweede Kamer is ernstig bezorgd over de toestand bij Air France. Verscheidene partijen drongen er bij het kabinet op aan hierover met de Franse regering te gaan spreken. Ook wil de Kamer snel worden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen waarna er snel een debat moet volgen.