Clicky


Zwerus Transport koopt twee Scania P360 trekkers

Zwerus Transport koopt twee Scania P360 trekkers
09-06-2016 10:12 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

IJSSELMUIDEN - Zwerus Transport in IJsselmuiden nam recent twee nieuwe Scania P360 4x2 trekkers in gebruik met de laaggemonteerde CP16 dagcabine. Zwerus, dat onder meer sterk is in de nationale distributie, kocht de voertuigen in de eerste plaats vanwege de zeer goede lage instap.

Zwerus Transport is een familiebedrijf dat al 60 jaar sterk is in de nationale distributie. Daarnaast verzorgt het fijnmazige distributie in de Benelux en de belevering van retailklanten. In toenemende mate rijdt het bedrijf ook internetgerelateerde afleveringen naar particulieren.

Directeur Harm Jan Zwerus is de derde generatie die aan het roer staat. Het bedrijf expandeert de laatste jaren behoorlijk, vooral door de dienstverlening te verbeteren. Recent lanceerde Zwerus een geheel nieuw TMS met onder meer tracking & tracing.

“In die stroom verfijningen van onze dienstverlening aan onze klanten paste ook de uitbreiding naar 20 voertuigen met deze twee nieuwe Scania’s,” legt directeur Harm Jan Zwerus uit.

“Maar we willen niet te groot worden. We willen een echt familiebedrijf blijven waar persoonlijke aandacht en klantgerichte dienstverlening altijd voorop staat. In onze beleving moet dat met praktische nette voertuigen, die helemaal toegesneden zijn op het werk. De Scania P360 past uitstekend in dat profiel. Onze chauffeurs zijn elke avond thuis en hebben dus geen grote slaapcabine nodig. Maar door voor de iets ruimere dagcabine te kiezen, hebben ze wel voldoende ruimte onderweg. Het allerbelangrijkste vonden wij een lage makkelijke instap. Onze chauffeurs doen een 10 tot 15 adressen op een dag en rijden circa 120.000 kilometer per jaar. Dan tellen dit soort zaken.”

Zwerus koos ook voor Scania vanwege het goede contact met de dealer Scania Zwolle. Het bedrijf sloot voor de voertuigen een onderhoudscontract af.

Harm Jan is trots op zijn chauffeurs. “De meeste van onze chauffeurs komen hier als 16-jarige in de loods en blijven na het behalen van hun papieren heel lang werken. Dat vind ik een compliment. Een chauffeur is bij ons geen nummer, maar een gewaardeerd familielid en dus moet je ze goed gereedschap meegeven. Dat zien wij meer in comfort dan in veel pk’s, want met 360 pk kunnen wij uitstekend uit de voeten."

Zwerus Koos voor trekkers omdat die met een tweeassige 13,60 trailer het beste in het werk passen.

“We kunnen dan én voldoende pallets meenemen én flexibel omgaan met lange lading. Wij rijden nogal wat in de buitenzonwering. Wel zien we dat met het toenemend aantal particuliere adressen, dat het soms even puzzelen is of we daar met een trekker/trailer kunnen komen.”

Het toenemende volume in het BtoC-vervoer is één van de redenen dat Zwerus veel aandacht aan het nieuwe Transport Management Systeem en een goede website geeft. “Met name in het particuliere vervoer is tracking & tracing heel belangrijk. Voor onze vaste klanten telt toch nog steeds het directe contact met hun vaste chauffeur. Dat blijft toch de meest directe manier om te laten zien dat je service verleent.”