Transport Online - Brandbrief over gevaarlijke stoffen spoorvervoer leidt tot snel ingrijpen Dijksma

Brandbrief over gevaarlijke stoffen spoorvervoer leidt tot snel ingrijpen Dijksma

Brandbrief over gevaarlijke stoffen spoorvervoer leidt tot snel ingrijpen Dijksma
08-06-2016 16:39 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Staatssecretaris Sharon Dijksma komt binnen een maand met een analyse en oplossingsrichtingen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor door Oost Nederland. Dat heeft ze toegezegd in een gesprek met onder andere Gelders Gedeputeerde Conny Bieze en de Deventer wethouder Liesbeth Grijsen.

Spoorlijnen

Wethouder Grijsen: "Ik ben zeer positief over deze snelle actie van mevrouw Dijksma. Een week geleden heeft Landsdeel Oost een brief gestuurd en nu zitten we om tafel. Dat laat zien dat zij de problematiek serieus neemt en dat wekt vertrouwen."

Forse Stijging

Onlangs bleek dat het aantal ketelwagens met brandbare gassen over het spoor van Deventer naar Hengelo ruim 3000 was, daar waar 210 ketelwagens waren toegestaan.

Brief

De provincies Overijssel en Gelderland, de gemeente Deventer en andere gemeenten langs het spoor stuurde Dijksma daarop een brief. Daarin noemden zij het onacceptabel dat pas achteraf geconstateerd wordt dat het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor de wettelijke norm ruim heeft overschreden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions