Clicky


Connexxion zet extra beveiligers in op bussen Almere

Connexxion zet extra beveiligers in op bussen Almere
08-06-2016 16:07 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ALMERE - Busmaatschappij Connexxion zet per direct extra beveiligers in op avond- en nachtbussen in Almere. CNV Vakmensen had hierop aangedrongen, na de overval afgelopen nacht op een buschauffeur. "We zijn tevreden met deze toezegging, al blijft het natuurlijk wel triest dat dit nodig is”, zegt Hanane Chikhi, bestuurder van CNV Vakmensen.

De overval in Almere is er een in een lange reeks. “Ondanks alle maatregelen blijft de veiligheid in de bus hier een groot probleem”, zegt Chikhi. “Met het inzetten van extra beveiligers, het gaat om 15 fte, staan de chauffeurs er in ieder geval niet alleen voor.”

Tilburg en Breda

Busmaatschappij Arriva ging een aantal maanden geleden al over tot de inzet van beveiligers op risicolijnen in Breda en Tilburg. Connexxion volgt nu dit voorbEeld.

Gesprek met burgemeester Almere

Vanavond is er nog een gesprek tussen Connexxion-topman Bart Schmeink en burgemeester Weerwind van Almere. “We zijn benieuwd wat dat gesprek oplevert”, zegt Chikhi. “Een van de grootste problemen is de aanwezigheid van contant geld in de bus. Die geldlades moeten eruit, dan is er ook niks meer te halen. Dat gaat op termijn ook gebeuren, de busmaatschappijen hebben dat toegezegd, maar dan zijn we misschien wel anderhalf jaar verder. We willen dat de chauffeurs ook tot die tijd op een normale manier hun werk kunnen doen.”