Transport Online - Staking luchthaven Zaventem voorbij

Staking luchthaven Zaventem voorbij

Staking luchthaven Zaventem voorbij
16-05-2013 19:48 | Algemeen | auteur de redactie
ZAVENTEM (Novum) - De staking van werkenemers van bagageafhandelaar Swissport op de luchthaven Zaventem bij Brussel is voorbij. Alle medewerkers van Swissport zijn weer aan het werk. Dat hebben Belgische media donderdag gemeld. Woensdagavond werd al een akkoord bereikt tussen directie en vakbonden, maar sommige leden hadden hier geen vertrouwen in.

Het personeel van Swissport legde eerder deze week het werk neer uit protest tegen de te hoge werkdruk. De directie zou regelmatig weigeren bij drukte extra personeel in te zetten. Hoewel er woensdag een akkoord werd gesloten, gingen donderdag nog niet alle medewerkers weer aan het werk.

De bonden noemen het bereikte principeakkoord niet ideaal. Het bevat wel genoeg stappen in de goede richting om 'een oplossing te bieden voor de werkdruk'. Het akkoord biedt de partijen de tijd om tegen september te proberen tot een nieuwe cao te komen.

Het zal nog enkele dagen duren voordat de situatie op Zaventem weer normaal is. Er moeten nog ongeveer twintigduizend stuks bagage worden afgehandeld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions