Transport Online - Strafeis van 240 werkstraf en 10.000 euro voor Dick van der Aart

Strafeis van 240 werkstraf en 10.000 euro voor Dick van der Aart

Strafeis van 240 werkstraf en 10.000 euro voor Dick van der Aart
08-06-2016 10:01 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN - Voor de meervoudige strafkamer van Leeuwarden diende gisteren, dinsdag 7 juni, de strafzaak tegen Dick van der Aart. Het openbaar Minsiterie eiste 240 uur werkstraf, waarvan 120 voorwaardelijk en een geldboete van 10.000 euro vanwege het "schuldig zijn aan uitbuiten van vrachtwagenchauffeurs, met zeer ernstige gevolgen".

Volgens het Om heeft van der Aart jarenlang chauffeurs uitgebuit. De chauffeurs stonden bijn van der Aart op de loonlijst maar verhuurden tegelijkertijd als zelfstandigen hun vrachtwagens uit aan van der Aart. Volgens van der Aart hebben zo'n 80 chauffeurs van deze constructie gebruik gemaakt.

Velen van hen zijn in grote financiële problemen geraakt door deze constructie. De ILT onderzocht de zaak en legde het bedrijf een last onder dwangsom op. Doordat het illegale business model van het bedrijf niet langer kon worden voortgezet ging het bedrijf in mei 2015 failliet.

De advocaat van Van der Aart is van mening dat de oficier van justitie te lang heeft gewacht met een rechtszaak en beroept zich op het feit dat de strafbare feiten zijn verjaard. Daarnaast vindt hij dat van der Aart veel negatieve publiciteit over zich heen heeft gekregen. Volgens de advocaat wordt een 'creatieve transporteur' die niet op de handen is gaan zitten maar een oplossing heeft gezocht over de hekel gehaald door de media.

De meervoudige strafkamer zal op 21 juni uitspraak doen in de zaak.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions