Clicky


Begeleiding scheepvaart Westerschelde vanuit verkeerspost Hansweert weer hervat

Begeleiding scheepvaart Westerschelde vanuit verkeerspost Hansweert weer hervat
07-06-2016 17:20 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

HANSWEERT - De begeleiding van scheepvaartverkeer op de Westerschelde vanuit verkeerspost Hansweert is op dinsdag 7 juni weer hervat.

Uitvoerige metingen door RIVM en TNO van de luchtkwaliteit in het gebouw hebben géén afwijkingen opgeleverd. In de nacht van zaterdag op zondag werd de verkeerspost Hansweert tijdelijk gesloten nadat twee medewerkers van Rijkswaterstaat onwel waren geworden.

Tijdens de sluiting van de verkeerspost Hansweert heeft de verkeersbegeleiding plaatsgevonden door een verkeersleider vanuit het Schelde Coördinatiecentrum in Vlissingen. Ook was er een verkeersleider aan boord van een vaartuig van Rijkswaterstaat om de scheepvaart bij de sluizen te kunnen begeleiden. De veiligheid voor de scheepvaart en de omgeving is niet in het geding geweest.

De afgelopen dagen heeft zowel het RIVM als TNO, in aanvulling op het door de brandweer uitgevoerde onderzoek, uitvoerige metingen in het gebouw verricht. Daarbij is niets bijzonders geconstateerd. Er is dan ook géén reden om het gebouw langer gesloten te houden. Rijkswaterstaat heeft daarom besloten om de verkeersbegeleiding met ingang van dinsdagmiddag 7 juni vanaf 15.00 uur op de verkeerspost Hansweert te hervatten.

Achteraf lijkt de onwelwording van de twee medewerkers een ongelukkige samenloop van omstandigheden te zijn geweest. Beiden zijn in de nacht van zaterdag op zondag voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Eén van hen kon zondag in de loop van de dag het ziekenhuis al weer verlaten. Zijn collega ligt nog in het ziekenhuis. Om privacyredenen worden géén nadere mededelingen gedaan.