Clicky


Code oranje Limburg vanwege zware onweersbuien

Code oranje Limburg vanwege zware onweersbuien
07-06-2016 17:04 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - Het KNMI heeft dinsdag in Limburg code oranje voor gevaarlijk weer ingesteld. De provincie krijgt de komende uren te maken met zware onweersbuien, lokaal met hagel en veel regen in korte tijd. Ook kunnen windstoten voorkomen met snelheden tot 65 kilometer per uur, waarschuwt het weerinstituut.

Omdat de buien zich maar langzaam verplaatsen en er in korte tijd veel regen valt, kan dat plaatselijk zorgen voor wateroverlast. Ook elders in het zuidoosten en mogelijk ook uiterste oosten van het land kunnen de komende uren stevige onweersbuien ontstaan.

In Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant geldt code geel. In de loop van dinsdagavond lossen de meeste buien op, alleen in het uiterste zuidoosten is er dan nog kans op een onweersbui.

De afgelopen week heeft het KNMI vrijwel dagelijks code geel moeten afgeven, steeds voor verschillende delen van het land. Code geel houdt in 'wees alert, er is kans op gevaarlijk weer', code oranje betekent 'grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel en veel overlast'.