Transport Online - Gestrande wagon met LPG bij Breda dit weekend weggehaald

Gestrande wagon met LPG bij Breda dit weekend weggehaald

Gestrande wagon met LPG bij Breda dit weekend weggehaald
07-06-2016 11:39 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie [FE]

BREDA - Op het spoor ten oosten van station Breda, tussen de Doornboslaan en de Kapittelweg, is op zaterdag 28 mei een goederenwagon met LPG gestrand. Reparatie vindt dit weekend plaats, meldt de gemeente Breda.

Er bleek een defect aan het onderstel te zijn ontstaan waardoor de wagon niet verder kon rijden. Er is geen acuut gevaar voor reizigers of omwonenden als gevolg van deze situatie, maar er is door aanwezigheid van de wagon in stedelijk gebied wel sprake van een toegenomen risico en dus van extra waakzaamheid. 

Alle inspanningen van ProRail en vervoerder zijn er op gericht om de herstelwerkzaamheden dit weekend uit te kunnen voeren waarmee de wagon alsnog van het Bredase spoor naar de eindbestemming kan rijden. Burgemeester Depla: “Ik heb aangedrongen op een snel herstel, dat veilig en met zo min mogelijk overlast voor omwonenden, reizigers en treinverkeer moet plaatsvinden. Ik ben blij dat er nu zicht is op een concrete oplossing van deze ongewenste situatie.”  

Risico’s

Na constatering van het defect heeft de vervoerder besloten om de wagon tijdelijk te parkeren op een doodlopend stuk spoor in Breda. De wagon moet ter plekke worden voorzien van nieuwe wielen en assen. De gemeente Breda is hierover op maandag 30 mei door ProRail en de Brandweer MWB geïnformeerd. Er is geen acuut gevaar rondom de gestrande wagon. De ketel van de wagon is onbeschadigd. Alleen de wielen en assen moeten vervangen worden door nieuwe exemplaren. De wagon wordt volgens protocol om de acht uur gecontroleerd om te borgen dat deze veiligheidssituatie gelijk blijft. 

Herstelwerkzaamheden

De werkzaamheden zullen ’s nachts uitgevoerd worden en nemen naar verwachting zo’n acht tot tien uur in beslag. Voor de werkzaamheden hoeven er geen omliggende woningen te worden ontruimd. Zodra het precieze moment en de implicaties van de werkzaamheden bekend zijn, zullen betrokken partijen omwonenden en reizigers informeren over wat dit voor hen betekent.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,321

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions