Clicky


 


Verdriet en vreugde hand in hand bij Van Leendert Transport

Verdriet en vreugde hand in hand bij Van Leendert Transport
07-06-2016 11:40 | Transport | auteur Redactie [FE]

BROEKHUIZENVORST - Van Leendert Transport uit Broekhuizenvorst ontving recent twee bijzondere jubileum-edities. Smeets Autogroep leverde de 75e Mercedes-Benz truck met daarachter de 100ste oplegger van Van der Peet. Het bedrijf heeft de eerste truck van Mercedes-Benz en de eerste Van der Peet bandlosser nog steeds in gebruik.

De 75e Mercedes-Benz truck voor Van Leendert is een Actros 1842 LS. De trekker met brede StreamSpace-cabine met vlakke vloer wordt hoofdzakelijk gebruikt voor tanktransporten en transporten met bandlossers. De Actros is uitgerust met een 9 tons vooras en een schuifschotel zodat bij verschillende werkzaamheden de vooras optimaal belast kan worden. De Actros is in lease via Mercedes-Benz CharterWay en zal zo’n 95.000 kilometer per jaar afleggen.

De truck werd tijdens het jaarlijkse personeelsfeest van Van Leendert geleverd, tezamen met de 100e oplegger van Van der Peet uit Nieuwkoop. Het gaat om een vlieggewicht bandlosser met PPL (Peet Pneumatic Leg) die gebruikt wordt voor losgestorte agrarische producten, zoals aardappelen, uien en granen. Deze bandlosser is geïsoleerd en kan met een isolatiezeil gekoppeld worden aan het rolzeil voor de winterperiode.

Oud & Nieuw

Van Leendert transport is al sinds 1982 klant bij Mercedes-Benz. Eigenaar Eric van Leendert: “De trucks van Mercedes-Benz doen het erg goed bij ons. Onze werkzaamheden lopen erg uiteen waardoor ook het brandstofverbruik sterk varieert, maar gemiddeld gezien blijken de trucks van Mercedes-Benz bijna altijd het zuinigst.”

Daarnaast wijdt hij de keuze voor Mercedes ook aan het goede contact met dealer. “We vormen een ijzersterk team met Smeets als dealer, Garage Janssen te Wanssum die ons onderhoud verzorgt en Van der Peet die onze opleggers levert.” Bij Smeets Autogroep zijn ze ook blij met de levering van deze 75e Mercedes-Benz.

“Van Leendert is een prachtig familiebedrijf” zegt Peter Bastiaens van Smeets Autogroep. De eerste Mercedes-Benz truck van Van Leendert, een 2632 AK 6X6 uit 1982, is nog steeds operationeel voor werkzaamheden op de werf. Ook de eerste oplegger van Van Leendert, in 1986 gemaakt en geleverd door Van der Peet, is ook nog gewoon in gebruik.

Oprichter Jan van Leendert overleden

De feestvreugde wordt echter overschaduwt door het bericht dat oprichter Jan van Leendert afgelopen zaterdag 4 juni op 77-jarige leeftijd is overleden. Van Leendert was ziek.

Jan van Leendert zal donderdag 9 juni worden begraven.

Van Leendert Transport, gevestigd in het Noord-Limburgse Broekhuizenvorst, is al 35 jaar gespecialiseerd in diverste soorten transport. Naast nationaal en internationaal transport, heeft het bedrijf zich in de afgelopen jaren ook gericht op Zand en Grind en Milieuservice. Het bedrijf heeft 53 medewerkers in dienst en beschikt over 45 trekkende eenheden waarvan 27 geleverd door Mercedes-Benz.

Foto's

 • Bentvelzen Transport
  Bentvelzen Transport
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats