Transport Online - Omstreden transportondernemer Van der Aart dinsdag voor strafrechter

Omstreden transportondernemer Van der Aart dinsdag voor strafrechter

Omstreden transportondernemer Van der Aart dinsdag voor strafrechter
06-06-2016 16:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN - De meervoudige strafkamer in Leeuwarden heeft dinsdag 7 juni uitgetrokken voor de strafzaak tegen Van der Aart. De transporteur werkte jarenlang met een omstreden constructie. Chauffeurs in loondienst werkten voor het bedrijf, terwijl het als verhuurbedrijf een vrachtauto aan het bedrijf verhuurde.

FNV - Stichting VNB onderzocht de constructie een aantal jaren geleden en verzocht de inspectie handhavend op te treden. Met het illegale bedrijfsmodel heeft Van der Aart jarenlang chauffeursfamilies de vernieling ingejaagd en concurrentie vervalst.

Koeienstront

De inspectie onderzocht de zaak en legde het bedrijf een last onder dwangsom op. Onder het motto ‘wij in de stront hij in stront’ bezorgden boze chauffeur-families in 2014 kerstpakketten vol koeienstront bij het bedrijf. Doordat het illegale business model van het bedrijf niet langer kon worden voortgezet ging het bedrijf failliet.

Goed signaal

Edwin Atema van FNV - VNB: “Het is een goed signaal naar de transportsector en de maatschappij dat deze zaak niet is afgelopen met het faillissement van het bedrijf. Meneer Van der Aart heeft in onze ogen persoonlijk de regie gehad in de constructie."

"We zijn dan ook blij dat nu is overgegaan tot vervolging van hem in persoon. De uitkomst zal het leed voor de slachtoffers niet doen vergeten. Maar het kan andere transporteurs behoeden voor deze constructie en chauffeurs waarschuwen om niet in mooie praatjes van malafide bedrijven te stappen.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions