Clicky

 
Transport Online - XPO Logistics presenteert grootste Franse vrachtwagenpark op vloeibaar aardgas bij opening nieuwe vestiging in Bondoufle

XPO Logistics presenteert grootste Franse vrachtwagenpark op vloeibaar aardgas bij opening nieuwe vestiging in Bondoufle

XPO Logistics presenteert grootste Franse vrachtwagenpark op vloeibaar aardgas bij opening nieuwe vestiging in Bondoufle
06-06-2016 11:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

LYON(F) - XPO Logistics opende vandaag het nieuwe palletdistributiecentrum in Bondoufle, ten zuiden van Parijs, met de presentatie van een vloot nieuwe Stralis Euro VI Natural Power-trucks van Iveco. De voertuigen lopen op vloeibaar aardgas (LNG - Liquified Natural Gas) en vormen het grootste LNG-wagenpark dat er op de Franse wegen rondrijdt.

XPO Logistics is de eerste vervoerder in Frankrijk die aardgas een vaste en volwaardige plaats geeft in zijn standaard vervoersaanbod, en geeft daarmee invulling aan de belofte om zijn CO2-uitstoot verder terug te dringen.

XPO Logistics nam bij de opening in Bondoufle 31 Stralis-trekkers van Iveco in gebruik, waarmee het totaal aantal op gas rijdende vrachtwagencombinaties op 36 komt. De Stralis-trekkers stoten 96% minder fijnstof uit en 70% minder NO2 dan is toegestaan onder de Euro VI-norm. In de toekomst wil het bedrijf Bondoufle volledig laten werken met gas-aangedreven combinaties en bakwagens; het is van plan ook voor andere diensten vrachtwagens op aardgas in gebruik te gaan nemen.

De vestiging in Bondoufle is een centraal knooppunt in het Franse distributienetwerk XPO Logistics en levert palletvracht voor centraal Parijs en het zuidelijke deel van het Ile-de-France. Daarnaast worden in de regio palletvracht opgehaald voor verder transport door heel Frankrijk. De ingebruikneming van het wagenpark van Bondoufle is een nieuwe mijlpaal op weg naar het streven van XPO Logistics om de CO2-voetafdruk van het bedrijf in stadsvervoer te beperken, en sluit daarmee aan bij de doelstellingen van veel grote Franse en andere Europese steden.

Luis Angel Gomez, Europees Managing Director Transport Solutions van XPO Logistics, lichtte toe: “Onze investering in het wagenpark van Bondoufle onderstreept onze vastberadenheid om onze CO2-footprint te verkleinen. We bedienen onze klanten nu niet alleen met het grootste wagenpark van Europa, maar doen dat ook nog eens met de schoonste vloot zware vrachtwagens die momenteel actief is. Dat is een belangrijke nieuwe stap op onze milieu-agenda, en een logisch vervolg op onze binnenvaartoplossing over de Seine en onze intermodale oplossing in het kader van het Chapelle International-project: een combinatie van een stedelijke railshuttledienst en LNG-wegtransport voor levering van goederen in het centrum van Parijs.”

Iveco’s bestuursvoorzitter Pierre Lahutte verklaarde: “We zijn trots dat XPO Logistics ons heeft gekozen voor dit project – een van de belangrijkste introducties in Europa tot dusver. De levering volgt na een succesvol proefproject van zes maanden waarin XPO Logistics in Noord-Frankrijk ervaringen opdeed met vijf Stralis LNG-trekkers, in aanloop naar de aanstaande activiteiten vanuit  Bondoufle. XPO Logistics geeft de sector een geweldig voorbeeld met deze toepassing van Iveco’s Natural Power-technologie.”

Foto's

 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden