Transport Online - Tijdelijke vrachtwagenparking Vossenberg Tilburg

Tijdelijke vrachtwagenparking Vossenberg Tilburg

Tijdelijke vrachtwagenparking Vossenberg Tilburg
06-06-2016 10:41 | Transport | auteur Redactie [FE]

TILBURG - De gemeente Tilburg legt een tijdelijke vrachtwagenparking aan op bedrijventerrein Vossenberg om parkeeroverlast tegen te gaan. Naar verwachting is het parkeerterrein in het najaar klaar.

De truckparking is een pilot, die de gemeente uitvoert in samenwerking met GVT Group of Logistics, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), Bedrijven Overleg Regio Tilburg (BORT) en de parkmanagementverenigingen Vitaal Katsbogten, Vitaal Vossenberg en Vitaal Loven. Het doel is om de parkeeroverlast door vrachtwagens op de bedrijventerreinen aan te pakken. De gemeenteraad neemt hier 18 juli een besluit over. In deze periode neemt ook BOM een besluit over de truckparking.

Parkeerterrein

De truckparking komt aan de Letostraat en is openbaar toegankelijk. GVT richt het parkeerterrein in en stelt het beschikbaar voor de periode van drie jaar. Het terrein biedt ruimte voor ongeveer zestig vrachtwagencombinaties en 25 losse trekkers en krijgt verlichting, cameratoezicht en sobere sanitaire voorzieningen.

Parkeerverbod Vossenberg

Naast de aanleg van de parking stelt de gemeente een parkeerverbod voor vrachtwagens in op bedrijventerrein Vossenberg. Dit parkeerverbod gaat in zodra de truckparking in gebruik wordt genomen. Op de bedrijventerreinen Loven en Katsbogten blijft het huidige parkeerbeleid gelden. De gemeente en de vitaalverenigingen zetten gezamenlijk in op toezicht en handhaving op de bedrijventerreinen Vossenberg, Loven en Katsbogten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions