Clicky


Doden en gewonden na aanrijding trein en goederentrein in België

Doden en gewonden na aanrijding trein en goederentrein in België [+foto]
06-06-2016 08:44 | Algemeen | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen door een treinongeval in de Belgische provincie Luik. Ook raakten zo'n veertig mensen gewond bij de botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein, zei burgemeester Francis Dejon van Saint-Georges-Sur-Meuse.

De burgemeester stelde dat "het aantal slachtoffers mogelijk nog zal evolueren." De evacuatie van de gewonde passagiers is inmiddels afgerond. Reizigers die niet ernstig gewond raakten, werden volgens Belgische media met pendelbussen overgebracht naar een nabijgelegen abdij.

Het ongeval gebeurde zondagavond laat op de lijn tussen Luik en Namen. Beide treinen reden volgens spoorbeheerder Infrabel op hetzelfde spoor. Een woordvoerder van de spoorbeheerder sprak over een "zware botsing''.

De ravage door de botsing is groot. Volgens Infrabel ontspoorden twee rijtuigen nadat de passagierstrein van achter was ingereden op de goederentrein. Uit onderzoek moet blijken hoe dat kon gebeuren. Op de lijn waren eerder op de dag problemen door een blikseminslag, zei de woordvoerder.