'Eindhoven Airport sleutelhaven voor mensenhandel'

'Eindhoven Airport sleutelhaven voor mensenhandel'
01-05-2013 10:32 | Algemeen | auteur de redactie
AMSTERDAM (Novum) - Eindhoven Airport is een mainport voor mensenhandel. Omdat de luchthaven dichtbij Frankrijk, België en Duitsland ligt is het voor criminelen in die landen een aantrekkelijke doorvoerhaven, zegt brigadecommandant van de marechaussee op Eindhoven Airport Léon Slegers tegen Omroep Brabant.

Op de luchthaven waren vorig jaar 31 zaken op het gebied van mensenhandel, maar dat is volgens Slegers slechts het topje van de ijsberg. Mensenhandel is moeilijk te achterhalen omdat de criminelen vrouwen onder valse voorwendselen naar Nederland halen. Eenmaal achter de ramen durven ze vaak niet meer naar de politie te stappen. Door dossiers die er verband mee houden te koppelen is volgens Slegers te zien dat er criminele samenwerkingsverbanden op de luchthaven actief zijn.


Omdat veel prijsvechters op Eindhoven vliegen zou de luchthaven aantrekkelijk zijn voor criminelen, vooral die uit het Oost-Europa. Naast de mensenhandelzaken kwamen vorig jaar 232 drugszaken aan het licht. Een verschil met Schiphol is volgens Slegers dat daar juist bolletjesslikkers binnenkomen, terwijl Eindhoven Airport meer als vertrekbasis voor bestemmingen in andere landen wordt gebruikt. Wel zouden er weinig nieuwe gevallen bij komen. "Het kan zijn dat ze nu via andere luchthavens gaan."

©Foto: Nationale Beeldbank


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden