Clicky


D66: Schultz heeft 600 miljoen verspild in file-aanpak A4

D66: Schultz heeft 600 miljoen verspild in file-aanpak A4
03-06-2016 11:40 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - D66 is van mening dat Minister Schultz vele miljoenen verspild heeft aan nieuw asfalt op de A4. D66 Tweede Kamerlid Salima Belhaj: "Minister Schultz heeft 600 miljoen euro verspild aan nieuw asfalt bij Leiden en de files nemen alleen maar toe. Deze minister staart zich blind op het aanleggen van asfalt in ons landschap, in plaats van dat ze serieus kijkt naar oplossingen die de bereikbaarheid bevorderen."

"Nederland is, na België, het land met de hoogste filedruk van Europa. Nederlanders staan al gemiddeld 39 uur per jaar in de file. Dat is een volle werkweek per jaar die je anders thuis bij je gezin of met vrienden kan doorbrengen. De economie trekt aan, dat is natuurlijk erg positief. Dat betekent echter ook dat de komende jaren de files alleen maar toenemen."

"Als er ergens een weg nodig is om een knelpunt aan te pakken, dan kan die weg worden aangelegd. Maar om de files echt aan te pakken, hebben we ook andere oplossingen nodig."

D66 wil dat het kabinet maatregelen neemt die wel bijdragen aan het verbeteren van de bereikbaarheid, zodat het verkeer niet nog meer vastloopt.