Transport Online - Toename faillissementen in detailhandel

Toename faillissementen in detailhandel

Toename faillissementen in detailhandel
03-06-2016 11:38 | Financieel | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Het aantal faillissementen in de detailhandel is voor het eerst in ruim twee jaar weer toegenomen. In het eerste kwartaal gingen in Nederland meer winkels op de fles dan een jaar eerder, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Vooral zaken in sport- en kampeerartikelen en bromfietsverkopers gingen een stuk vaker over de kop. Hiervan waren er wel vier keer zoveel faillissementen als in het eerste kwartaal vorig jaar. Van winkels in kleding en schoenen vielen er juist een kwart minder om.

Begin dit jaar werden onder meer Perry Sport en Aktiesport failliet verklaard. Het bankroet van warenhuisketen V&D viel net buiten het eerste kwartaal. Het lot van V&D werd op de laatste dag van vorig jaar door de rechter bezegeld.

In totaal nam het aantal faillissementen in de detailhandel in januari, februari en maart met ongeveer 5 procent toe, tot 176. In de laatste drie maanden van vorig jaar daalde het aantal retailbedrijven dat failliet werd verklaard nog met 15 procent.

Branchebreed ging het in het eerste kwartaal wel weer ietsje beter met de detailhandel. Volgens het statistiekbureau heeft de sector 1,6 procent meer omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Doordat Pasen in maart viel en niet later in het jaar, zagen met name supermarkten hun kwartaalverkopen toenemen.

Er kwamen ook meer vacatures bij en het totaal aantal bedrijven in de detailhandel groeide met een kleine 3 procent tot 113.000 stuks. Vooral het aantal webshops zat flink in de lift.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions