Clicky


VIDEO: 'Paar extra ogen is niet erg'

VIDEO: 'Paar extra ogen is niet erg'
03-06-2016 11:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HOOGEVEEN - Chauffeur Jos Brokkelkamp rijdt al een tijdje rond met de ‘Eyetracker’. Hij doet dit in het kader van de pilot transportveiligheid van TVM verzekeringen waar aan 500 beroepschauffeurs deelnemen.

In gesprek met Eurosport-presentatrice Samantha van Wijk gaat hij in op de voordelen van deze extra hulp om veilig thuis te komen. Max Zillinger van Route42 legt in onderstaande video eveneens uit hoe de ‘Eyetracker’ precies werkt. 

FNV Transport en Logistiek is niet blij met de eyetracker in de cabine en heeft TVM recentelijk gesommeerd om onmiddellijk te stoppen met het installeren van eyetrackers en dashboardcamera’s in vrachtwagencabines. Volgens de bond overtreedt TVM de privacywetgeving.

"Als TVM deze sommatie negeert, zullen wij een juridische procedure starten tegen TVM. Ook deelnemende werkgevers kunnen een procedure tegemoet zien", zegt Egon Groen van FNV Transport en Logistiek.

Woordvoerder Jaap Stalenburg van TVM gaf eerder al aan met de vakbonden aan tafel te willen: "Graag willen we aan tafel met de bonden om in een open dialoog tot overeenstemming te komen. Wat betreft overtreden van de privacy wetgeving verwijzen we graag naar de uitspraak van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu die meent dat onze pilot wat betreft privacy aan de zorgvuldigheidseisen voldoet."

"Samen met de chauffeurs en hun vakbondsorganisaties willen we zorgvuldig de proef evalueren en waar nodig aanpassen. Veiligheid en privacy moeten hand in hand kunnen gaan.”