Clicky


Bijeenkomst duurzame binnenvaart in Overijssel

Bijeenkomst duurzame binnenvaart in Overijssel
03-06-2016 10:24 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

KAMPEN - De Provincie Overijssel hecht groot belang aan duurzaam vervoer over water. Daarom stimuleert zij de binnenvaartsector actief bij de realisatie van verdere vergroening. Resultaten hiervan worden gepresenteerd tijdens een bijeenkomst op 16 juni bij de Thecla Bodewes Group in Kampen.

De binnenvaartsector is traditioneel één van de meest duurzame manieren van vervoer. Om die positie ook in de toekomst te kunnen behouden werkt de sector aan nieuwe vergroeningstechnieken. Hiermee zal de uitstoot van schadelijke stoffen door bestaande schepen nog verder afnemen.

Demonstratie

De afgelopen jaren zijn op technisch vlak diverse innovatieve oplossingen ontwikkeld. Een aantal daarvan heeft met financiële steun van de Provincie Overijssel en door bemiddeling van het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB) zijn weg gevonden naar een schepen die regelmatig varen in Overijssel.

Op donderdagmiddag 16 juni kunt u kennismaken met de betrokken scheepseigenaren, waaronder Aldert Hoekstra die de MS Empresa zal demonstreren voorzien van brandstofwateremulsie. Ook de Josef-W van Arie Weyde is aanwezig, evenals de Borelli van Patrick Hut. Welke techniek hebben zij laten installeren, en waarom? En wat zijn hun ervaringen na de ombouw? 

Ook voor verladers

Bureau Voorlichting Binnenvaart zal bij deze gelegenheid ook een aantal praktijkvoorbeelden delen van modal shift projecten die gerealiseerd zijn binnen het project ‘Kennisondersteuning goederenvervoer over water’ van Overijssel. Daarmee is deze bijeenkomst tevens interessant voor verladers.

Deze bijeenkomst vindt plaats bij de Thecla Bodewes Group, Haatlandhaven 1 in Kampen. Een passende locatie voor deze gelegenheid, want de scheepswerven van de Thecla Bodewes Group zijn hightech ondernemingen met een sterke focus op duurzame technologie, milieu en veiligheid.