Transport Online - Amsterdamse haven zomer lang decor voor een real life game

Amsterdamse haven zomer lang decor voor een real life game

Amsterdamse haven zomer lang decor voor een real life game
03-06-2016 09:45 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Vandaag, vrijdag 3 juni, lanceert Sherlocked in samenwerking met Havenbedrijf Amsterdam het nieuwe avontuurlijke spel: ‘The Port Game’. De Amsterdamse haven is één zomer lang het decor van een groot escape spel waarbij de spelers een code moeten kraken om de huidige energiedistributie democratischer te organiseren. En dat alles binnen 2,5 uur.

De makers van ‘The Port Game’ hebben, na het succes van ‘the Architect’, opnieuw een meeslepend avontuur ontwikkeld waarbij dit keer de haven als speelveld dient. Door dit spel krijgen de spelers een kijkje in de bijzondere plek die de haven is. Hier komen ladingstromen, mensen en ideeën bij elkaar. Het is op deze logistieke hotspot waar creatieve en innovatieve bedrijven zich vestigen en ontwikkelingen als eerste zichtbaar zijn.

Het spel is ontwikkeld door Sherlocked in samenwerking met Havenbedrijf Amsterdam. Sherlocked creëerde eerder de escape room in de Beurs van Berlage die door zowel de Uitkrant als Tripadvisor tot de nummer één game experience van Amsterdam is uitgeroepen. Bij deze escape room is de uitdaging om met een groep het mysterie van de architect Berlage op te lossen binnen de vooraf gestelde tijd. Een zelfde principe geldt ook voor ‘The Port Game’.

Hier gaat het verhaal over een uitvinder van een revolutionaire machine. Deze machine, bestuurd door een kunstmatige intelligentie, kan energie draadloos distribueren over een groot netwerk. Om nog onbekende reden heeft de uitvinder de machine gesaboteerd. Het is nu aan de spelers om dit ongedaan te maken door verschillende uitdagingen.  

In teams, van 7 tot maximaal 42 spelers, zoeken zij naar oplossingen zodat de machine weer gaat draaien. De aanwijzingen zijn verstopt op een bijzondere locatie. Spelers die samenwerken, goed communiceren, creatief zijn en durven, zullen er in slagen om de codes te kraken.

Havenbedrijf Amsterdam wil met dit spel een bijdrage leveren aan haar ambitie om de haven op het gebied van hernieuwbare energie in 2030 tot de top te laten behoren. Dit spel vertelt het verhaal over de energietransitie op een bijzondere en creatieve manier. Als grote energiehaven is energieproductie- en levering een belangrijk thema voor de haven.

Vanzelfsprekend is het terrein exclusief voor dit avontuur ingericht. Er is slechts beperkt plek en ook zal de game voorlopig alleen in de zomermaanden worden gespeeld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions