Transport Online - Terreurcel IS opgerold in Duitsland

Terreurcel IS opgerold in Duitsland

Terreurcel IS opgerold in Duitsland
02-06-2016 18:04 | Buitenland | auteur ANP

KARLSRUHE - In Duitsland zijn drie leden van een terreurcel van Islamitische Staat opgepakt, heeft het federale Openbaar Ministerie donderdag meegedeeld. Ze zouden samen met een vierde verdachte die vastzit in Frankrijk van plan zijn geweest een terreuraanslag te plegen in het centrum van Düsseldorf.

De vier verdachten zijn allen Syriërs, weet het tijdschrift Der Spiegel te melden. Twee reisden in 2014 met de goedkeuring van de IS-leiding van Syrië naar Turkije, om in 2015 via de Balkanroute naar Duitsland te komen. Daar zouden zij een andere Syriër hebben overgehaald aan hun plannen mee te werken. Een vierde Syriër die al sinds 2014 in Duitsland verbleef en voorheen explosievenexpert was bij het Nusra-Front, de Syrische tak van al-Qaeda, sloot zich bij hen aan.

Volgens Der Spiegel zouden twee mannen zichzelf opblazen, waarna de andere terroristen zoveel mogelijk slachtoffers moesten maken. De in Frankrijk opgepakte verdachte zou de plannen aan de Franse autoriteiten hebben onthuld. Het blad haalde veiligheidskringen aan, volgens wie er geen aanwijzingen waren dat de verdachten op het punt stonden tot de uitvoering van hun plannen over te gaan.

Bekend is dat IS na de aanslagen in Parijs en Brussel ook doelen in Duitsland in het vizier heeft. Volgens de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière zijn 4500 tot 5000 Europese jihadisten naar Syrië en Irak getrokken om te vechten, van wie ruim 800 uit Duitsland. De minister wil meer Europese en internationale samenwerking en informatie-uitwisseling over potentieel gevaarlijke personenNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions