Clicky

 Verbreding Wilhelminakanaal 70 miljoen duurder

Verbreding Wilhelminakanaal 70 miljoen duurder
02-06-2016 17:33 | Algemeen | auteur ANP

TILBURG - De verbreding en verdieping van het Wilhelminakanaal bij Tilburg gaat 70 miljoen euro extra kosten. Het geld is nodig voor de aanpassing van een sluis bij de wijk Reeshof. De gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant moeten elk 11 miljoen euro betalen, het Rijk de rest, zei een woordvoerder van de gemeente Tilburg donderdag.

Sluis 2 zou eigenlijk worden afgebroken, maar onderzoek wees uit dat hierdoor het waterpeil in het kanaal enkele meters zou zakken met als gevolg dat ook het grondwaterpeil in de woonwijk zou gaan dalen. Dat zou weer kunnen leiden tot verzakking van woningen in de Reeshof.

De verbreding en verdieping van het kanaal en aanpassing van de sluis zijn nodig om grote containerschepen naar Tilburg te laten varen. De schepen kunnen meer goederen vervoeren dan het vrachtverkeer over de weg.

Het Rijk is gevraagd akkoord te gaan met de oplossing en mee te betalen. Een beslissing daarover wordt voor de zomer verwacht.

De totale kosten voor het project waren begroot op 71,6 miljoen euro, waarvan de rijksoverheid 52 miljoen en de gemeente en provincie elk 9,8 miljoen betalen. Daar komt nu 70 miljoen euro bij, een verdubbeling.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats