Clicky

 
Transport Online - Koepelovereenkomst Westvoorne en Havenbedrijf Rotterdam

Koepelovereenkomst Westvoorne en Havenbedrijf Rotterdam

Koepelovereenkomst Westvoorne en Havenbedrijf Rotterdam
02-06-2016 10:51 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Burgemeester Peter de Jong van Westvoorne en Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf Rotterdam, hebben een zogenoemde koepelovereenkomst gesloten. Hierin is afgesproken om de samenwerking voort te zetten en te versterken. De afgelopen tien jaar is de relatie tussen het Havenbedrijf en de gemeente Westvoorne aanzienlijk verbeterd. De overeenkomst is een vervolg op twee eerdere convenanten.

“Wij zijn blij dat we hiermee onze goede samenwerking op deze manier in een overeenkomst kunnen aanscherpen”, aldus de heer Paul.

Het aflopen van het tweede convenant in 2015 was voor beide partijen een goed moment om de samenwerking te evalueren en vooruit te kijken. Dit heeft dus geleid tot deze koepelovereenkomst met, na het moment van ondertekening, een looptijd van vijf jaar. In de nieuwe overeenkomst staat onder andere dat de nog lopende afspraken onder het convenant uit 2010 over het Geluidmeetnet en de N218/Stenen Baakplein worden nagekomen.

Ook borgt de nieuwe overeenkomst eveneens de afspraken die op 5 februari 2014 in de intentieovereenkomst ‘Industrie en Leefomgeving Westvoorne’ zijn gesloten. In aanvulling op deze intentieovereenkomst zijn over nieuwe gronduitgiftes op de Hartelstrook en het Krabbeterrein en het toepassen van BBT/BBT+ aanvullende procesafspraken gemaakt.

Daarnaast blijft het mogelijk om binnen de nieuwe koepelovereenkomst in samenspraak projecten te ontwikkelen op lokaal en/of regionaal niveau. Mogelijke onderwerpen van een gezamenlijke agenda zijn: Innovatieve ontwikkelingen Noordrand Oostvoornse Meer, natuurontwikkeling in een natuurlijke delta, WE-nose en windenergie.

De koepelovereenkomst stimuleert dat de partijen vroegtijdig met elkaar in gesprek gaan over relevante ontwikkelingen. Afspraken over de wijze van samenwerken en het voeren van gezamenlijke dialoog staan hierin centraal.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats