Transport Online - 'Pilotenstaking Air France stap dichterbij'

'Pilotenstaking Air France stap dichterbij'

'Pilotenstaking Air France stap dichterbij'
01-06-2016 17:30 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

PARIJS - De op een na grootste vakbond die de piloten van Air France vertegenwoordigt, is van plan voor eind volgende week een staking aan te kondigen. Dat meldden Franse media woensdag.

SPAF zou op het punt staan een werkonderbreking van twee tot vier dagen aan te kondigen, te beginnen op 11 juni, de tweede dag van het EK voetbal in Frankrijk. De bond vertegenwoordigt circa een kwart van de vliegers.

De grootste pilotenorganisatie SNPL verkreeg eerder deze week een mandaat van haar leden om op korte termijn stakingen af te kondigen. Onduidelijk is nog of die bond de oproep van SPAF zal steunen.

De piloten van Air France zijn verbolgen over nieuwe kostenbesparingen die het bedrijf wil doorvoeren en een krimp van het vluchtaanbod. Zij wijzen erop dat zustermaatschappij KLM wel volop groeit. Daar is ruimte voor omdat het voltallige KLM-personeel vorig jaar akkoord is gegaan met besparingsmaatregelen.

Het vliegerskorps van Air France staat al bijna twee jaar de uitvoering in de weg van een besparingsprogramma dat Air France-KLM beter bestand moet maken tegen de groeiende concurrentie. Al direct na de aankondiging in september 2014 legden de piloten twee weken het werk neer. Dat kostte de luchtvaartgroep een half miljard euro.

Foto's

  • KLM PH-BGF
    KLM PH-BGF


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions