Clicky


Chauffeur vergeet handrem: vrachtwagen rijdt tankstation aan diggelen

Chauffeur vergeet handrem: vrachtwagen rijdt tankstation aan diggelen [+foto's]
01-06-2016 13:33 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

MONSHEIM(D) - Een kort moment van onoplettendheid van een vrachtwagenchauffeur heeft dinsdagmiddag in het Duitse Monsheim voor een aanzienlijke materiële schade gezorgd.

De 43-jarige chauffeur koppelde zijn aanhanger aan zijn truck maar vergat daarbij deze op de handrem te zetten. Toen hij achter zijn span stond kwam deze in beweging en rolde naar voren naar een parkeerplaats van een supermarkt.

Vervolgens rolde hij van een helling naar een JET tankstation. Hierbij ramde de vrachtwagen de stoeprand en raakte zijn dieseltank lek. Zo'n 100 liter diesel liep er volgens de politie weg.

Bij het tankstation liep net een vrouw naar buiten met broodjes. Zij had net getankt en afgerekend. De vrouw zag de vrachtwagen op haar afkomen en wist zichzelf nog net in veiligheid te brengen. De vrachtwagen botste vervolgens op de zijkant van haar auto en duwde deze tegen een pijler van het dak van het tankstation.

Uiteindelijk kwam de vrachtwagen tot stilstand tegen het tankstation. Er is niemand gewond geraakt maar de schade is volgens de politie enomr en loopt tegen de 100.000 euro.