Transport Online - Railcert B.V. wordt TÜV SÜD Nederland B.V.

Railcert B.V. wordt TÜV SÜD Nederland B.V.

Railcert B.V. wordt TÜV SÜD Nederland B.V.
01-06-2016 10:49 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MÜNCHEN/EDE - Na in 2013 honderd procent van de aandelen van de Nederlandse inspectie- en certificeringsdienstverlener voor het treinverkeer in  te hebben verkregen, voltooit TÜV SÜD met dezenaamswijziging de laatste stap van de integratie in zijn Business Unit Rail.

"Met de geslaagde integratie van Railcert B.V. in de Business Unit Rail van TÜV SÜD hebben wij onze Europese koppositie op het gebied van EG-conformiteitscontrole en EG-certificering opnieuw versterkt," zegt Klaus Bosch, hoofd van de Business Unit Rail van het TÜV SÜD concern.

"Door de naamswijziging kunnen wij de verbondenheid van onze Nederlandse collega's met het wereldwijde netwerk van TÜV SÜD nog beter tot uitdrukking brengen."

Behalve de naamswijziging, verandert er voor de klanten en relaties niets. "Wij richten ons erop om de gehele Europese markt optimaal te bedienen met onze diensten voor EG-conformiteitsbeoordeling en EG-certificering, en de Nederlandse markt in het bijzonder met onze inspectie- en certificeringsdiensten," aldus Marco Fois, directeur van TÜV SÜD Nederland B.V.

TÜV SÜD Nederland is door de Nederlandse Raad voor Accreditatie als keuringsinstantie type A conform ISO/IEC 17020 geaccrediteerd en door het Nederlandse Ministerie voor Infrastructuur en Milieu (Inspectie Leefomgeving en Transport) tot Notified Body conform EU-richtlijn 2008/57/EG en Assessment Body conform de EU-uitvoeringsverordening 402/2013/EU en 2015/1136/EU benoemd.

Bovendien is TÜV SÜD Nederland zowel in Nederland (Keuringsinstantie) als in Luxemburg (Organisme Compétent) benoemd tot Designated Body voor alle onderdelen volgens het toepasselijke nationale recht. Tevens is TÜV SÜD Nederland door het Duitse Eisenbahn-Bundesamt (federale instantie voor de spoorwegen) benoemd tot Interim Designated Body voor spoorvoertuigen in Duitsland.

De onafhankelijke deskundigen van TÜV SÜD Nederland verzorgen inspecties en certificering voor fabrikanten, vervoerders, beheerders en autoriteiten op basis van uitgebreide expertise en ervaring op het gebied van spoorvoertuigen, automatiseringstechnologie, spoorweginfrastructuur, autorisatiebeheer, energie, veiligheidsmanagement en functionele veiligheid. Hun service zorgt uiteindelijk voor meerwaarde door middel van het verbeteren van de veiligheid en efficiency.  

De gehele Business Unit Rail van TÜV SÜD is met 29 locaties en meer dan 500 medewerkers over de gehele wereld een vooraanstaande complete dienstverlener voor spoorwegsystemen. Het dienstenportfolio omvat deskundige inspectie, certificering, keuring en scholing voor de gehele waardeketen in de spoorwegsector.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions