Clicky


Neele-Vat Logistics start trein op Brescia

Neele-Vat Logistics start trein op Brescia
01-06-2016 09:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De Rotterdamse logistiek dienstverlener Neele-Vat Logistics start, in samenwerking met Hupac Intermodal SA, met een nieuwe spoorverbinding tussen Rotterdam en Brescia. Met dit initiatief versterkt Neele-Vat haar intermodale activiteiten op Italië.

De eerste trein vertrekt op 13 juni van Rotterdam RSC naar Brescia. Naast het spoor initiatief heeft Neele-Vat geïnvesteerd in 50 nieuwe intermodale trailers en 45ft-wissellaadbakken.

Peter Vinke, directeur transport van Neele-Vat zegt over de nieuwe verbinding: “Italië is voor ons bedrijf een belangrijke markt. Ook de groupage lading gaat meer en meer via het intermodale circuit vandaar dat we naast onze dagelijkse wegtransportdiensten onze bestaande intermodale diensten willen versterken. In eerste instantie gaan we 3 maal weeks naar Brescia met onze spoortrailers en wissellaadbakken."

"De intentie is om voor het einde van het jaar naar vijf maal per week te gaan. We hebben voor Brescia gekozen omdat het voor ons uitstekend gelegen is tussen Verona en Milaan. Daarnaast verwachten we dat na de opening van de nieuwe Gotthard tunnel het intermodale verkeer in de Brescia regio een verdere boost gaat krijgen."