Transport Online - Tijdelijke maatregelen voor betere bereikbaarheid Eindhoven Airport

Tijdelijke maatregelen voor betere bereikbaarheid Eindhoven Airport

Tijdelijke maatregelen voor betere bereikbaarheid Eindhoven Airport
23-04-2013 13:40 | Burgerluchtvaart | auteur de redactie
EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven treft vanaf zaterdag 27 april 2013 tijdelijke maatregelen om de bereikbaarheid van Eindhoven Airport tijdens de drukke vakantieperiode voor reizigers te verbeteren. Tijdens de ochtend- en avondspits komt er een adviesroute voor reizigers van en naar de luchthaven over de Oirschotsedijk, Spottersweg en Anthony Fokkerweg. Ook krijgen enkele verkeerslichten een aangepaste afstelling. De maatregelen zullen naar verwachting de wegen op bedrijventerrein Flight Forum tijdens de spits ontlasten.

Uit ervaringen van reizigers en verkeersonderzoek blijkt dat de huidige bereikbaarheid van Eindhoven Airport via de N2 (afrit 29) onder druk staat. Hetzelfde geldt voor de bereikbaarheid van het bedrijventerrein en de doorstroming van het openbaar vervoer. De gemeente heeft de wens om in de toekomst onder meer op de N2 en A58 extra aansluitingen naar de luchthaven te realiseren. Tot die tijd treft de gemeente Eindhoven in overleg met Eindhoven Airport tijdelijke maatregelen om de doorstroming te verbeteren.

Tijdelijke maatregelen
De tijdelijke maatregelen gelden voor de drukke zomerperiode van 27 april (start meivakantie) tot en met eind september (einde vakantieperiode) tijdens de ochtend- en avondspits. De adviesroute van en naar de luchthaven loopt tussen de parkeerlocaties van Eindhoven Airport en de afrit 29 van de N2 (Eindhoven Airport), via de Spottersweg, Oirschotsedijk en Anthony Fokkerweg. Speciale borden geven de adviesroute en betreffende spitstijden aan. Drie verkeerlichten worden anders afgesteld: het verkeerslicht op de kruising Luchthavenweg-Parmentiersweg en de verkeerslichten op de twee aansluitingen van de Anthony Fokkerweg met de N2.

De gemeente volgt de komende tijd de verkeerssituatie op en rondom de route, zodat eventuele ongewenste situaties snel duidelijk zijn en desgewenst aanpassingen kunnen plaatsvinden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions