Transport Online - EGS biedt alternatief tijdens aanleg derde spoor Betuweroute

EGS biedt alternatief tijdens aanleg derde spoor Betuweroute

EGS biedt alternatief tijdens aanleg derde spoor Betuweroute
31-05-2016 17:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De treinverbinding van European Gateway Services (EGS) tussen Rotterdam en Duisburg krijgt vanaf 6 juni 2016 een nieuwe dienstregeling. Door deze aanpassing kan EGS flexibel inspelen op de werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van het derde spoor voor de Betuweroute.

In de nieuwe dienstregeling verbindt de trein dagelijks de Maasvlakte (ECT Delta Terminal en Euromax Terminal Rotterdam) met de inlandterminal van EGS in Duisburg (DeCeTe).

Al naar gelang het ladingaanbod is een trein uitwisselbaar voor een extra trein tussen Rotterdam en EGS Venlo (TCT Venlo). EGS geeft op die manier concreet invulling aan haar Europese netwerkgedachte, waarbij het steeds flexibel, synchromodaal, inspeelt op de klantvraag.

De EGS-treinen van en naar Duisburg en Venlo gebruiken zowel de Betuweroute als de Brabantroute. Hinder door de aanleg van het 3de spoor voor de Betuweroute is hierdoor zoveel mogelijk te voorkomen.

Net als voor de verbinding Rotterdam – Venlo, is Rurtalbahn de tractieleverancier en verschijnt de e-loc in de bekende EGS-stijl nu ook op het traject Rotterdam-Duisburg. Naast de trein onderhoudt EGS tussen Rotterdam en Duisburg ook een dagelijkse binnenvaartverbinding.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,896
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen