Clicky


Lufthansa houdt maandag vliegtuigen aan de grond

Lufthansa houdt maandag vliegtuigen aan de grond
21-04-2013 09:42 | Burgerluchtvaart | auteur de redactie
BERLIJN (Novum/AP) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapt maandag haast alle geplande vluchten. Het bedrijf neemt de stap als reactie op de aangekondigde staking van grondpersoneel. Van de 1650 vluchten op korte afstanden gaan er slechts twintig door. Ook naar verre bestemmingen blijven de meeste vliegtuigen aan de grond.

De meeste geschrapte vluchten zouden plaatsvinden van of naar Frankfurt, maar ook in München en Düsseldorf gaan vluchten niet door. Passagiers die maandag zouden vliegen met Lufthansa kunnen kosteloos omboeken, meldt de maatschappij. In Duitsland kunnen tickets voor binnenlandse vluchten worden gebruikt als treinkaartje.

De Duitse vakbond Verdi kondigde de 'waarschuwingsstaking' vrijdag aan. Lufthansa wees de eis voor 5,2 procent meer loon en baangarantie eerder van de hand. De maatschappij moet kosten besparen vanwege de hoge brandstofprijzen en de hevige concurrentie van lowbudgetmaatschappijen en grote maatschappijen uit het Midden-Oosten, zoals Emirates, Qatar Airways en Etihad Airways.