Transport Online - Frankrijk maakt zich op voor week van stakingen in vervoerssector

Frankrijk maakt zich op voor week van stakingen in vervoerssector

Frankrijk maakt zich op voor week van stakingen in vervoerssector
31-05-2016 10:30 | Buitenland | auteur ANP/DPA

PARIJS - Met werkonderbrekingen bij het spoor begint dinsdagavond een week van stakingen in de Franse vervoerssector. Het arbeidsconflict valt samen met het aanhoudende protest tegen de hervorming van de arbeidsmarkt die de regering wil doorvoeren.

Drie vakbonden hebben de werknemers bij het spoor opgeroepen vanaf 19.00 uur het werk neer te leggen. De Franse spoorwegmaatschappij SNCF verwacht dat woensdag 40 procent van de hogesnelheidstreinen en de helft van de regionale treinen zullen uitvallen. Vanaf donderdag is een staking van de Parijse metro gepland en van vrijdag tot en met zondag nog één bij de luchtverkeersleiding.

Bij de verschillende bedrijfstakken spelen conflicten over de arbeidsvoorwaarden. Maar deels richten de protesten zich ook tegen de geplande versoepeling van het arbeidsrecht. Vorige week leidden de protesten tot blokkades van brandstofdepots en benzinetekorten bij tankstations.

Eind volgende week, op 10 juni, begint in Frankrijk het Europees kampioenschap voetbal, dat naar verwachting miljoenen bezoekers uit het buitenland zal trekken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen