Clicky


Airport Weeze begroet 15 miljoenste passagier

Airport Weeze begroet 15 miljoenste passagier
19-04-2013 20:20 | Burgerluchtvaart | auteur de redactie
Ludger van Bebber, directeur van de luchthaven, en Biagio Della Corte, supervisor van Ryanair begroeten de jubileumspassagier na zijn aankomst met de Boeing-737-800 uit Zadar. Andrej Focht uit Münster was met drie vrienden een midweek op vakantie geweest naar de Kroatische kust. Ze landden met Ryanair-vlucht 6414 uit Zadar om 11:25 uur geplande tijd op Airport Weeze. Bij aankomst werd hij verrast met bloemen, twee Ryanair-tickets en een tegoedbon van het Airport Restaurant.

"Wij hebben ons vanaf het begin goed ontwikkeld en vanaf de opening van de Ryanair-basis in 2007 een enorme groei doorgemaakt. We zijn momenteel de derde grootste luchthaven in Nordrhein-Westfalen. Dat vanaf de eerste vlucht in mei 2003 al 15 miljoen vakantiegangers, familiebezoekers en zakenreizigers voor onze luchthaven hebben gekozen is een fantastisch bericht voor het 10-jarig jubileum van Airport Weeze. Het aantal van 15 miljoen laat ook de waardering zien van de luchthaven en van de het aantrekkelijke vluchtaanbod dat bij onze Nederlandse, Duitse en Europese passagiers goed in de smaak valt", aldus luchthaven directeur Ludger van Bebber.

Airport Weeze biedt in het zomerseizoen van 2013 maar liefst 57 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika, die aangevlogen worden door LowCost-Airline Ryanair. Air Berlin, Transavia en Tailwind vliegen voor verschillende gerenomeerde touroperators naar Mallorca, Antalya en Burgas.

Na de introductie van acht nieuwe bestemmingen en de stationering van de negende Ryanair-Jet verwacht de luchthaven een aanzienlijke stijging ten opzichte van vorig jaar met een totaal van 2,4 miljoen passagiers.