Weer aanhouding in zaak ontvoerde vrachtwagenchauffeur Mijnsheerenland

Weer aanhouding in zaak ontvoerde vrachtwagenchauffeur Mijnsheerenland
30-05-2016 16:54 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

MIJNSHEERENLAND - Rechercheurs van de politie Eenheid Rotterdam hebben vorige week een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij diefstal van een container met ananassen, meldt de politie maandag.

Om de container te stelen werd de vrachtwagenchauffeur die de container vervoerde door nep-politiemensen langs de kant van de weg gezet en ontvoerd. De vrachtwagen en oplegger werden twee dagen na de ontvoering leeg teruggevonden. Vermoedelijk zat er een grote partij cocaïne tussen de verdwenen ananassen. De Utrechter is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen langer vastgezet.

De ontvoering van de chauffeur was op 27 oktober. Terwijl hij door Mijnsheerenland reed, kreeg hij een volgteken van 'politieagenten' in een donkerkleurige Volvo. De chauffeur stopt de vrachtwagen en nam plaats achter in de Volvo. Toen bleek dat het om nep-agenten gingen. De man werd in het laadruim van een busje gedwongen en later die dag vrijgelaten in de buurt van Arnhem. De chauffeur, een 22-jarige man uit Nieuw-Lekkerland, bleef  ongedeerd.

Na de ontvoering startte de politie een groot onderzoek. Onder andere werden beelden getoond van de achtervolgende auto en de nepagenten in Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht. Het onderzoek leidde tot de aanhouding van in totaal zeven mannen en één vrouw. 

Pro forma dinsdag

Onder de aangehouden personen waren onder andere de bestellers van de ananassen, en een man die ervan wordt verdacht de gestolen vrachtwagen te hebben weggereden. Hij zou hiervoor 50.000 euro hebben gekregen. Deze man moet morgen (dinsdag 31 mei) voor het eerst pro forma voor de rechtbank komen. Het gaat om een 29-jarige man uit Putten. Van alle aangehouden verdachten zitten er nog twee mannen vast. De andere verdachten zijn op vrije voeten gesteld maar zijn nog wel verdachte.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden