Clicky

 
Transport Online - Piloten Air France bereid tot lange staking

Piloten Air France bereid tot lange staking

Piloten Air France bereid tot lange staking
30-05-2016 15:53 | Arbeidsvoorwaarden | auteur AFN

PARIJS - Een meerderheid van de piloten van Air France staat in principe achter het idee om langdurig het werk neer te leggen uit protest tegen versobering van hun arbeidsvoorwaarden. Dat heeft de vakbond SNPL maandag laten weten.

Of en wanneer precies zal worden gestaakt, blijft onduidelijk. SNPL heeft zijn achterban slechts om een mandaat gevraagd om een staking te organiseren en heeft dat gekregen. In 2014 kostte een staking van twee weken Air France zo'n half miljard euro.

Het Franse zusterbedrijf van KLM heeft grote moeite zijn personeel mee te krijgen in een nieuwe bezuinigingsoperatie die ruim anderhalf jaar terug werd aangekondigd. Bij de piloten moeten bovendien nog maatregelen worden doorgevoerd die deel uitmaken van een eerder besparingsplan, dat al vorig jaar afgerond had moeten zijn.

Valse start

Een Franse rechter gaf Air France onlangs groen licht om die achterstallige bezuinigingsmaatregelen alsnog door te drukken. Sindsdien dreigen de vliegers met acties. Voor de nieuwe topman Jean-Marc Janaillac, die in juli Alexandre de Juniac opvolgt, zou dat een valse start betekenen.

Een staking zou bovendien samen kunnen vallen met bredere protesten in heel Frankrijk tegen een hervorming van het arbeidsrecht. Franse vervoerbedrijven staan onder grote druk om het land ondanks de acties bereikbaar te houden. Frankrijk is gastheer van het EK voetbal, dat op 10 juni begint.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats